Elin Björklund

- Mitt liv, mina beslut!

Löshoppning

Publicerad 2011-12-11 23:38:18 i Allmänt,

Löshoppat ett gäng ponnysar på jobbet idag, alla med bra resultat, en enkel ihopbyggning, haha! Men, eftersom de älskar mat så kunde man släppa dem, de sprang och hoppade och siktade på havrehinken ;) enkel lösning med andra ord!

Mona är galen för tillfället och är inte rolig att skriva om, liquea är också pigg och utvecklas hela tiden. Imorgon gäller samma runda med löshoppningen byts ut mot ridlektioner! Näst sista veckan nu innan jullov från jobb och hästar.. Helt sjukt! Sen väntar 10 dagars ledighet i Norrland och Skåne! (meen, det finns ju hästar där med!)


Puss!

Länsstyrelsen på besök

Publicerad 2011-12-07 11:05:53 i Allmänt,

Och då blev det fika och vi fick "väl godkänt med fint stall, det är inget problem att ge tillstånd här!" sååå skönt! Bara att börja plocka in hästar på ridning!

Grattis till oss, men mest till Anna!

Juletider

Publicerad 2011-12-05 09:27:08 i Allmänt,

Andra advent igår, bilderna får berätta..
Lea ska precis klippas , har ingen efterbild än, men det kommer :)

Julskinka

Publicerad 2011-12-03 09:55:21 i Allmänt,

Underbara morgon, det kan vara den bästa stunden på dagen. Om man nu får en ordentlig frukost, och den avnjuts gärna själv ;)
Idag hade jag en väldigt fin frukost, eller snarare har! the och hårdbrödmacka med hemmagjord julskinka och johnny's senap. (har ingen hemmagjord i år.)
Hur gott som helst!


image description
Kunde inte låta bli att provsmaka!


image description

Detta gjorde min älskling mellan 13-04 bara för att vi råkat köpa okokt skinka.. vilket ger betydligt längre tid innan man får smaka, men såå god blev den! <3

..under tiden som skinkan tillverkades så låg jag och sov i soffan och bara myste! men, med en dag fylld av klippa hästar, rida och jobba så kändes det i allafall lite okej, just då.

Idag är det jobb på schemat också, plus att åka ut till monisen och rida en sväng. hoppas på att hon är lite lugnare idag, även om det är roligt när hon är pigg så är det alltid skönt när det är kontrollerat ;) 

Ciaaoooo! 

Full rulle

Publicerad 2011-12-02 15:10:54 i Allmänt,

Liquea är klippt ( nästan helt) och Mona är motionerad och heelt galet pigg var hon ;D buse!

Nu ska hästarna snart få komma in och jag ska åka och jobba :) min dag i snabba drag, ikväll ska jag äta chips och dipp och dricka svartvinbärssaft!!

Ciao!

Stallet

Publicerad 2011-12-01 12:13:11 i Allmänt,

Här kommer en rundvisning av stallet,
Första bilden visar stora stalldelen, där Monas box är första till höger i bild.

Andra bilden visar den ensamma boxen plus spolspilta och torkrum. (även katten sickan syns i bild)

Sista bilden visar "lilla stalldelen" tände dock inte lampan, men där är 4 boxar också :)

Här tillbringar jag mycket av min tid och trivs som fisken i vattnet!

Foderlära

Publicerad 2011-12-01 09:39:51 i Allmänt,

Nu har det gått och blivit December, dags att tända lite på vårt ljus med siffror fram till 24 december. Lite mysigt på morgonen. Som ni märkt har det varit lite problem för mig med uppladdningen av bilder och inlägg så det har helt enkelt varit lite tomt..
Men nu kommer ett lite längre inlägg i stället. De senaste dagarna har jag haft det helt okej schemamässigt, förutom att ryggen har sagt upp sig (känns lite bättre nu) så har jag skuttat lite med en överpigg Mona, hon utförde skolor ovan mark och knakade till mig ytterligare.. men, eftersom att resultatet blev strålande så gjorde det inget.
Liquea har longerats och promenerats och är nu besiktigad och bor numera 100% på gården, tjohoo!

Igår var veterinären "hemma på gården" , jaa enligt Anna så räknas jag ju in på gården, så då är det väl ok att kalla det för hemma också ;) det var veterinärstation och det var många hästar och människor som knatade omkring, kollade även upp Monas tänder då det trots allt var ett år sedan nu, men det såg ganska bra ut. Bettet var tydligen helt perfekt i storlek till henne också, så det var skönt att få lite svart på vitt!
Myran och Liquea blev också kollade i munnen, så det såg ut som om vi hade värsta drognästet hos oss då tre av 4 hästar i den stalldelen sov, haha! (De piggnade på sig snabbt såklart!)

Sen hittade jag ett otroligt bra skrivet inlägg på Hippsons hemsida, läser Hippologbloggen, havrepappa, hästskötarbloggen och veterinärstudenterna. alla brukar skriva om bra saker! MEN, glömde ju!! Prylbloggen! en höjdare för de som älskar saker!
Nu var det i alla fall veterinärstudenterna som glänste med detta inlägg om foder: http://www.hippson.se/blogs/VeterinarStudenterna/index.htm  Önskar att många skulle läsa om det och förstå vad de trycker i hästarna... Meeen, hästfolk är en kategori för sig, så innan alla förstått detdär så måste det passera X antal generationer och foderbolagen måste sluta producera så mycket onödiga koncentrat och massa müsli. (stark motståndare till just müsli...) Som vår foderlärare Mia på Flyinge skulle sagt: det skövlar regnskogarna!


Färdig tjatat om foder! =) men, det spar på hästarnas tänder att använda rätt foder också!

Om

Min profilbild

Elin Björklund

Norrlänning som hamnat i Örebro. Utbildad ridlärare genom Flyinge och Strömsholm. Denna blogg handlar om mitt liv, min häst Mona och fighten om att hela tiden bli bättre och såklart om vad jag hittar på under dagarna. Välkommen hit!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela